העברת בעלות ע"ש השוכר

שאלה:

אני שוכר דירה, וברצוני לדעת על מי להעביר את החשבונות (ארנונה, גז, מים וחשמל)
על השוכר או על המשכיר?
למאי נפק"מ לי יש הנחה בארנונה ולשוכר הקודם לא הייתה הנחה ונכנסתי לדירה באמצע שנה שעברה וצריכים לשלם את החשבון הקודם במחיר מלא ואם הדירה הייתה עוברת על שמי הייתי מקבל הנחה.
ולכן ברצוני לדעת על מי מוטלת העברת בעלות של החשבונות?

תשובה:

שלום וברכה,

העברת השם מוטלת על השוכר. לפי החוק השוכר צריך לשלם ארנונה ולא המשכיר, והמשכיר לא צריך לפעול לטובת ההנחה של השוכר ואם השוכר רוצה לקבל הנחה עליו להעביר את החשבונות על שמו כדי להוכיח שהוא גר בדירה וכך יהיה זכאי להנחה. .

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    רציתי לציין עוד פרט ששכחתי לכתוב שבחודש 10/20 התקשרתי עליו במטרה שיעביר את הנכס על שמי (כי יש דברים שזקוקים להם את הבעלים) והוא שכח…
    מה הדין

  2. המשכיר שלא עזר בהבאת משמכים זה גרמא רחוקה, כיון שהוא לא אמור להעביר אלא להביא מסמכים, ואין כאן נזק אלא הפסד הנחה, ולכן הוא פטור. השוכר היה צריך להזכיר לו שוב ושוב ולטפל בנושא.