קריעה בפיג'מה – חולה שכל השבעה עם בגד לילה

שאלה:

חולה שכל הזמן בבגדי פיג'מה, האם קורע בפטירת קרוביו?

תשובה:

לכאורה גם אם הוא כל הזמן בבגד לילה אינו צריך לקורעו כיון שאינו בגד של כבוד.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

מקורות:

בס' קיצור דברי סופרים פ"ט הערה קכט כתב, שהסיבה שאינו קורע בגד לילה – פיגמה, משום שזה משמש רק בשינה ואז אין חיוב קריעה, ולםי סברא זו יש לקרוע, אמנם בס' פני ברוך עמ' תצט כתב שהטעם הוא משום שאינו בגד של כבוד, וכן נראה מסברא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי, גם לפי המבואר בדברי סופרים פטור מקריעה, ראה שם בסעיפים שלפני, שגם כן מביא ענניין של בגד שהוא לכבוד, כמבו' בשו"ע שלא יהיה בגד העשוי לקבלת זיעה והוא איננו בגד של כבוד

  2. ברור לגמרי שקורעים רק בגד של כבוד ולכן לא קורעים בגד של זיעה, לכן הכרעתי לא לקרוע, רק ציינתי שהנימוק שכתב לא יועיל לבגד לילה.