כיסוי שקוף ודברים שבקדושה

שאלה:

יש בעיה להשאיר בסלון הבית את ארבעת המינים בתוך כיסוי שקוף- מצד שהם מתעפשים וגורמים לריח רע עם הזמן- וממילא יש בעיה באמירת דברים שבקדושה? כיסוי שקוף שרואים דרכו עוזר? כל מבחינת כיסוי צואה או מי רגליים, זה יותר בעייתי אם זה שקוף?

יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנושא זה?

תשובה:

זה לא עיפוש שמפריע לדברי קדושה, ואגב אם תשאיר את זה קצת פתוח זה יתייבש ולא יתעפש.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מתכווין להשארתם מסוכות עד פסח לפי המנהג הידוע להשליכם בביעור חמץ. מסוכות עד פסח זה לא זמן רב שגורם לעיפוש?
    יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בנושא זה?

  2. ראשית אמרתי, אם תשאיר קצת פתוח זה לא יתעפש אלא יתייבש, שנית, רקב של עלים זה לא ריח רע לענין זה. אין צורך לשאול בכל שאלה אם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים

  3. ולגבי האתרוג, זה לא רקב של עלים לכאורה?

    אני שואל לגבי הבדל בין אשכנזים לספרדים כדי להיות בטוח שהתשובות מתאימות לכולם.