חזן שמחליף "א" עם "ה" בתפילה

שאלה:

יש בעל תפילה שלעתים קרובות מבטא את האות "א" כ "ה"
כמו "ההל הגדול.." [הדבר די מצוי אצל הירושלמיים"]
האם אפשר לצאת ברכות או קה"ת וכו' בכי האי גוונה?

תשובה:

למעשה אין כל הקפדה בענין זה, בעיקר אצל בני אשכנז, ובכל מקרה אין בעיה לענין לצאת ידי חובה, אפילו בקריאת שמע נאמר שקראה ולא דקדק באותיותיה יצא, כל שכן בתפילה שאפילו אם החסיר מילים ממש באמצע הברכה יצא ידי חובה כל שאמר את עיקר ואת הפתיחה והסיום… השאלה רק לגבי להגיש כזה חזן, ובזה במה שרגילים ולא כל כך מקפידים, אין חשש אפילו לכתחילה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נג סעי' יב ומשנה ברורה ופסקי תשובות שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן בני ספרד ועדות המזרח מאוד מקפידים שלא להעלות חזן כזה בשום אופן, ובספר "קרנות צדיק" פרק ג' אות לא מובא מעשה מבהיל ונורא בנושא

  2. מקרה חשוב לדעת שזה לא מעכב, זה יותר נושא של כבוד הציבור, ובמקום שיש חשש עלבון חלילה אין להקפיד על כך, בפרט בזמנינו שהחזן אינו מוציא את הרבים ידי חובת תפילה, אלא רק מאחד אותם לדברים הנאמרים בעשרה.