ברכת המזון במקום סעודה או תפילה במנין

שאלה:

דחוף אם יש בידי להתפלל ברכת המזון לא במקום סעודה או להספיק תפילת ערבית במניין האם אני צריך לחזור למקום האכילה ולהתפלל ערבית יחיד?

תשובה:

בכל אופן שיש טורח מרובה הורו הפוסקים שאין חיוב לחזור למקומו הראשון, ממילא נראה בעיני שגם כאשר אם יחזור למקומו הראשון יפסיד תפילה במנין שלהרבה דעות היא חיוב גמור, יכול לברך במקום בו הוא נמצא עתה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה שלא יתפלל עם הציבור ואח"כ יברך [ע"פ מ"ב ובאה"ל קע"ח ס"ב דמותר לעקור ממקומו וכ"ש כאן שכבר עקר ולא מיבעיא בהניח מקצת חברים ]
    ו