איך ללמוד הלכה?

שאלה:

נהניתי מהמאמרים והשו"ת הנפלאים של הרה"ג שליט"א, סליחה על השאלה, אבל לתועלת הענין הייתי שמח מאד אם תאמרו לי מהי הדרך המומלצת להגיע להיקף [ולזכור] בהבנה פרטי הלכות כ"כ מרובות

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה לומד סוגיא ספציפית, תמיד יש כלי עזר וספרים ספציפיים שניתן באמצעותם להגיע לכלל החומר, זה נושא של נסיון מיומנות וכו', אף אחד לא מכיל בראש את כל החומר בכל דבר, מעטים מאוד יש כאלו, כמו הגר"ע יוסף זצ"ל… אין צורך להסתכל על זה מבחינתך כרגע, קודם יש לדעת טוב את הבסיס, תלמד לפי רמתך ש"ס ופוסקים, ובעזרת ה' לאט לאט תתקדם עוד ועוד. כשיודעים את הבסיס, יודעים כל נושא לאן שייך, ואז כבר קל לחפש ולגבש לגביו את כל החומר.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הייתי מציע להתחיל מספרי בסיס בהלכה בטור אורח חיים בהתחלה ולאחר מכן יורה דעה בדברים הבסיסיים של איסור והיתר וכד' ומשם להרחיב.
    וחשוב מאוד מאוד חזרות, כדאי בכל שבוע לעשות חזרות על כל מה שנלמד מתחילת השבוע לפני שעובירים לשבוע לימוד נוסף.
    אין כמו הלכה – מיום שחרב בית המקדש אין לו להקב"ה בעולמו אלא ארבע אמות של הלכה בלבד!