שימוש במוצר שהגיע מסין תוך חילול שבת

שאלה:

שלום

במשלוחי מוצרים מסין שנקנו דרך האינטרנט הרי מחוייב המציאות שיעבור על המוצר כמה ימי שבת בספינה בדרכה לישראל,
האם חייב להמתין בכדי שיעשו כפי ימי השבת שעברו על המוצר בספינה? הרי חברת המשלוחים מוציאה ספינה מיוחדת לישראל וודאי שרוב מוחלט של ההזמנות הן ליהודים,(מאידך חברת המשלוחים פועלת מול הספק הסיני ללא קשר למזמין… ובנוסף הרבה פעמים הלקוח משלם על המשלוח..)

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע כמה ימי נסיעה יש מסין לישראל, אבל אני מניח שזה לא יותר משבועיים, ממילא כך, אני מניח שההתחייבות של החברה כלפי הלקוח אינה כה צפופה, אם הנסיעה היא שבועיים, מן הסתם ההתחייבות שלהם לספק היא עד שלושה שבועות. נמצא, שכאשר הם מחליטים לזרז את המשלוח זה נעשה לנוחותם ולצרכם ולא על פי דרישת או לצורך היהודי. מבחינתך הם יכולים לחנות בדרך באיזה חוף או להשבית את האוניה כל משך השבת, או בכלל להחזיק אצלם את הסחורה אחרי העגינה בישראל עוד כמה ימים, אין לך כל זכות לדרוש אחרת. וכל מה שהם פועלים אחרת, זה כי כך נוח להם, ובאופן זה נחשב הדבר כחילול שבת לצורך הגוי ומותר להשתמש במוצר מיד.