ספק פגיעה ברכב

שאלה:

שלום רב,
אצלנו ברחוב עומד אוטו, כמו שאמרו לי כבר חודשיים באותו מקום עם פנס שבור – פלסטיק של פנס בחוץ (חצי פלסטיק חסר). כשעברתי לידו שיפשפתי ברגל קצת בטעות תוך אליכה, וגם פלסטיק שנשאר נפל, אני לא בטוח אם בגללי או פלסטיק היה כבר שבור לגמרי ורק מונח על הפנס חלקו השבור… האם להשיר פתק עם טלפון שלי ולהגיד כך וכך היה?
אני מתלבט כי לא נירא שבגלל נגיע קטנה יכולתי לשבור אותו
ושבעל הרכב יחשוב ששברתי לו כל הפנס… או בממונות כדאי לחוש גם לספק קטן?

תשובה:

שלום וברכה,

מכה של תוך כדי הליכה לא אמורה לשבור פנס של רכב, ואם הפנס נשבר ברור שהפנס היה שבות, והתוספת השבירה של הפנס אין בו חובת תשלומים. ולכן אם הנזק נעשה תוך כדי הליכה אין לחשוש לנזק והנך פטור מתשלומים.

בהצלחה.