לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדר

שאלה:

אדם שאמר אם אני יעשן בחודש הקרוב אני יהיה אסור לאכול מאכל מסויים ליומיים והוא עישן בתוך החודש והוא לא זוכר איזה מאכל הוא הזכיר בנדר שלו מה הוא עושה וכן מה הדין אם הוא מסופק אם הוא בתוך החודש לנדר תודה מראש

תשובה:

זה יכול להיות נימוק טוב להתרת נדרים, שהרי באופן זה הוא יהיה מנוע מהרבה מאכלים מעבר למה שאסר על עצמו… אני מבין שזו לא שאלה למעשה…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המקרה שלי היה לא לגבי עישון אבל דומה מאד לדוגמה שכתבתי ,ושאלתי האם אני צריך להמתין לעוד תקופה קצרה שאז אני בטוח מחוץ לטווח של הנדר (ככל הנראה אמרתי משקה ספציפי ,כך שבכל מקרה זה לא אוסר עלי לאכול כל דבר) ויש לי פה שתי ספקות האם אני בכלל בתקופה של הנדר והאם המשקה הזה אמרתי.תודה

  2. ראיתי תשובה אחרת שלכם באתר הקדוש ,שאם יש שתי ספיקות זה לקולא אז אני שואל אם זה נחשב שתי ספיקות כלומר האם אני בכלל בתוך תקופת הנדר ועוד האם המאכל הספציפי הזה היה כלול (בכ"מ אני יעשה התרה בעז"ה)