חנוכת הבית במעבר תכוף בין דירות

שאלה:

שלום רב כבוד הרב
שוב לצערי נאלץ לעבור דירה יורד קומה מתחת לזו שגרתי בה לשנה בלבדב"ה האם חובה עליי לעשות חנוכת בית ואיך בימים אלו של סגר? זו הדירה החמישית שאני עובר אליה ועוד שנה שוב אצטרך ואני כבר מתבייש שאני צריך להטריח אנשים מה עליי לעשות?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הגם שרבים מהספרדים נוהגים לעשות חנוכת הבית גם בדירה שכורה, ראה ס' גאולי כהונה (מערכת ח אות ט) שו”ת מעשה ניסים (ח”א סי’ ער), ילקוט יוסף (שובע שמחות ח”א, חנוכת הבית סעיף ו), ברור שהכוונה למי שבא לגור תקופה ממושכת שם, וכרגע הוא בדרך פנימה ולא בדרך החוצה… במקרה שלך זה חסר טעם לחלוטין.

לעצם הענין, הייתי מייעץ לך למצוא משהו יותר ארוך טווח, זה מאוד לא נעים לעבור כל הזמן מדירה אחת לשניה.

בהצלחה רבה ויהי רצון שתזכה לבית קבע משלך, רחב ידים ושטוף שמש, זוגיות טובה וילדים צדיקים ומבורכים, ורק נחת ושמחה!

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1