ריצה על דשא בשבת / כדורגל על דשא בשבת

שאלה:

האם מותר באופן חד פעמי לשחק כדורגל על דשא בשבת? יש כמה סברות להקל שקראתי אבל לא נשמעו לי רציניות ,בתלישת הדשא אולי יש ספק פסיק רישא דלא ניחא ליה כמו בצחצוח שיניים שספק אם ירד דם שמעיקר הדין מותר שיש ספק שקול אם ירד דם וגם לא אכפת לי ,וגם אם אין כאן ספק פסיק רישא , ונאמר שודאי יתלש דשא בריצה, יש כאן אולי פסיק רישא דלא ניחא ליה בדרבנן כי אולי אין זו דרך תלישה וגם אולי מלאכה שאינה צריכה לגופה , מה כבוד הרב אומר באופן ממש חד פעמי?

תשובה:

שלום וברכה

לא ראוי לסמוך על הסברות שאמרת, כי לא ברור המצב המדוייק של השפעה הריצה על תלישת הדשא, אבל אי אפשר לומר שזה אסור. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כו הערה סט מהגרש"ז אויערבך שהתחבט בשאלה זו, ומחמת כתב שם המחבר לאסור. באופן כללי השבת ניתנה לעיסוקים יותר רוחניים ומרוממים, וכדאי למצוא את האפשרות לעשות זאת.

אולם כל דברינו רק על עצם הריצה בדשא, המשחק בכדור על משטח אדמה או דשא בלאו הכי אסור בהחלט בשבת בגלל חשש אשוויי גומות, ראה משנה ברורה סי' שח ס"ק קנח. כך שיש להמנע מהמשחק בכל מקרה.

בהצלחה רבה, ובזכות ההתגברות תזכה בעזרת ה' לכל הישועות. הקב"ה שמח במעשיך!