תמיכת ילדים באב

שאלה:

שלום לכבוד הרב .אני בן 56 בעל משפחה עם ילדים מבקש עצה ותושיה אני סובל מבעיה נפשית .שדורשת השגחה של אדם נוסף יש לי ב"ה ילדים גדולים בבית שאינם עובדים כל אחד ועיסוקו יש לפעמים מצבים שכל הילדים מבקשים לצאת יחד ואז נוצר מצב שאין לי השגחה השאלה שלי האם זה תקין לבקש שכל פעם אחד מהילדים ישאר איתי וכל השאר יצאו רק אומר שבמידה בכולם יוצאים הדבר גורם לי לחרדות גדולות. האמת שלפעמים זה מצליח ולפעמים זה גורם למתחים בן הילדים אציין שהילדים די גדולים בני 20 ומעלה האם זאת בקשה לגיטימית מאבא לבקש דבר זה . האם זה צריך להיות מובן מאליו מצד הילדים .אודה לתשובה מהירה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע בדיוק במה מדובר, אבל אם יש צורך בהשגחה, אולי אתה זכאי למט"ב מהביטוח לאומי, תברר זאת, אולי יש מקום שאתה יכול ללכת לשם מספר שעות ביום. ככלל, מותר וחובה שהילדים יקחו אחריות על האבא ככל שיש בכך צורך, אבל לא טוב מצידך להיות תלוי בהם, זה לא בריא למירקם המשפחתי. בית בריא בגילאים האלו, הוא בית שבו האבא הוא זה שתומך בילדים ולא נתמך. אני אומר שוב, ככל שיש בכך צורך זו חובה גמורה שלהם מהלכות כיבוד אב ואם ועוד מצוות, אבל כדאי לך לנסות למצוא פתרון שיאפשר לך כמה שפחות להזדקק לילדים, כיון שזה לא טוב עבורך להתמך בהם ולהיות תלוי בהם עד כדי כך בשלב כה מוקדם של החיים.

רפואה שלמה.