נסיעה לעבודה לגבי מעשר כספים

שאלה:

1) נסיעות לעבודה ניתן להוריד מהריווח לגבי מעשר?
2) הבת שלי עובדת בבית ספר ומקבלת בתלוש דמי נסיעות מחיר של חופשי חודשי, אבל היא קונה חודשי שנתי שזה חצי מחיר מחודשי,
היא צריכה להחזיר להנהלה את ההפרש או שזה ריווח שלה שקונה מראש.
3) אם בשאלה ה-1 התשובה כן. האם גם סעיף 2 ניתן להוריד. כי נוסעת גם לעצמה. אבל היא לא הייתה קונה חופשי לולא העובדה שזה העיקר.

תשובה:

שלום וברכה

כל הוצאה שנעשית עבור עבודה, נסיעות, דמי מטפלת במידה והיא נצרכת רק בגלל העבודה, מנכים מחישוב הרווח.

לא צריך להחזיר להנהלה, זכותה גם ללכת ברגל, זה רק חלק מתנאי השכר.

למעשה בשביל העבודה היא היתה צריכה חופשי חודשי, ניתן לנכות מחישוב הרווח אבל רק מה שבאמת עלה לה, כלומד דמי חודשי שנתי.

בהצלחה