נגע במקומות המכוסים ויש טורח להביא מים

שאלה:

לרה"ג שלום רב,
פעמים שאשתי תוך כדי הנקה רוצה לשתות, ומכיון שידה נגעה במקומות המכוסים הרי היא צריכה ליטול ידיה לצורך הברכה, השאלה היא האם יש להקל כשיש בזה מעט טרחה [ובעצם השאלה אמורה גם במקרים דומים כגון שכבר שוכב במיטתו לשנת הלילה ונזכר שלא קרא קר"ש האם יש להקל היכא שיש מעט טרחה] אשמח לקבל תשובה מנומקת. יישר כח.

תשובה:

באופן כזה ניתן לסמוך לקנח במידי דמנקי, כלומר באיזה בגד, כפי המבואר במשנה ברורה בסוף סימן ד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאוד מצוי, מעשים שבכל יום, בהנחת תפילין שנוגעים בטעות בזרוע מעל המרפק ועדיין ממשיכים בהנחת התפילין ובתפילה בלי ריצה לברז. משפשפים ת'יד בבגד וממשיכים הלאה

  2. יש שהקפידו בזה מאוד, ויש כתבו סברא מאוד מחודשת, שנגיעה זו נחשבת של מצוה ואינה אוסרת, ראה נדון רחב זה בס' לקט הקמח החדש.