השתתפות במשחק כדורגל בשבת בלי לחללה

שאלה:

שלום הרב, אני מאוד אוהב לשחק כדורגל ואני שומר שבת ואני לא יכול להרשם לליגה בגלל שזה בשבת ואני חושב שאני אצליח בכדורגל עם אני אשקיע ואמרתי לאבא שלי שאני אלך ברגל עד המגרש ושאני אחזור אני לא יגע בפאלפון וישמור שבת אז השאלה שלי זה עם אני יכול לשחק בשבת?

תשובה:

חלילה ידידי, אשרייך אשרייך שאתה מוסר את רצונותיך למען השבת, זה נפלא!

מעבר לעצם האיסור לשחק כדורגל במקום לא מרוצף ומקורה, איך אפשר להיות שותך למשהו כזה שכולו בנוי ומיוסד על חילול שבת… בורא עולם הוא אבא שלנו וכל הדבר הזה הרי הוא כנגד רצונו…

תעשה רק טוב ובעזרת ה' תדע תמיד רק טוב!

מקורות:

אסור לשחק כדורגל במקום שאינו מרוצף ותחת קורת גג, ראה כאן בפירוט ובהרחבה.