האם מותר לא ליפות את הנכס לשוכר מתחרה

שאלה:

שלום.
אני גר בדירה שכורה.
המשכיר רוצה להוציא אותי מהדירה כיוון שהו רוצה מחיר גבוה עבורה באופן משמעותי.
בימים האחרונים הוא מביא שוכרים פוטנציאלים על מנת להתרשם מהדירה.
השאלה: האם מותר לי לבצע פעולות על מנת שהשוכרים יתרשמו פחות מהיופי?
לדוגמא: בחלונות יש יש וילונות (שאני התקנתי)
האם מותר לי להוריד אותם בשעה שמגיעים לראות??
האם זה דבר כשר?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להוריד את הווילונות של הדירה – אתה לא חייב ליפות ולעזור למשכיר. אבל אסור לך לעשות מעשים כדי להבריח שוכרים אחרים. לגבי השאלה אם הדבר כשר זה נתון בהחלטתך.

בהצלחה.