גדר פסול עד בקידושין

שאלה:

מה הדין אברך שהיה עד בחופה והוא יושב ולומד רגיל והכל חלק שומר תורה ומצוות במלואם אך יש לו נסיונות גבי סרטים והוא מצא את עצמו במקומות מטונפים מאד וכל פעם הוא נופל וקם היום הוא השתקם השאלה היא על אותה תקופה שהוא העיד האם הוא חשוב פסול חשוב לציין שבוודאות הוא קיבל על עצמו תשובה שלימה לפני העדות?

תשובה:

שלום רב,

אדם שעבר עבירה לעיתים הוא נפסל לעדות. גם בזה ישנם סייגים מתי הוא נפסל לעדות, והאם צריך להעיד עליו בבי"ד. בנוסף אני מניח שאין עדות על כך שהוא עשה דברים כאלה, וא"כ יש גם שאלה האם בכלל הוא נפסל עפ"י עצמו, עי' שו"ע חו"מ סי' לד סעי' כה. אמנם בעדות אישה יתכן שהוא נפסל אבל זה לא מעיקר הדין. ובכל מקרה כפי שמבואר שם בסוף הסי' אם עשה תשובה ודאי שאינו פסול. ואין צריך עדים על כך שעשה תשובה שהרי גם אני מניח שאין עדים על העבירה שעשה. ואמנם הוא כבר עשה תשובה ונכשל בזה שוב. מ"מ אין זה פוסל אותו לעדות. גם אנו מבקשים מחילה כל שנה ביום כיפור מחדש, כלומר, זה ברור שהתשובה צריכה להיות אמיתית ורצינית ואם היא קיימת ודאי שאינו פסול.