אבקת חלב נוכרי לילד במקום מרוחק

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב.
האם ילד בחוץ לארץ שאין שם חלב ישראל ועד עכשיו החמיר בחלב נוכרי יהיה מותר לו לאכול שוקולד עם אבקת חלב נוכרי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לא הייתי מיקל בחלב נכרי בשביל ממתקים, רק אן יש בזה צורך לבריאות. כמובן, ההורים צריכים להכיר את הילד ולדעת מה יכולים לדרוש ממנו לפי כוחות נפשו… לתשומת לב, בדרך כלל כשרות מהדורת לא נותנת הכשר על חלב נכרי, כך שסתם עשויה להיות בעיה במאכל הזה למהדרין…

בהצלחה רבה מאוד ורוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא אמרתי אסור, ואגב חשוב שתקבלו משלוחים מפעם לפעם מהארץ… אמרתי שכיון שזה לא לכתחילה [גם בגלל שבחלב נכרי בהכרח אין הכשר מהודר], זה תלוי מה אפשר לבקש מהילד. מבוגר לא הייתי אומר לו לאכול שוקולד כזה.