ברירת אורז על ידי קטן

שאלה:

האם ניתן לתת לילד בן 12 לברור אורז? ומה הדין אם ברר?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שגדול עומד על גביו ומשגיח שיעשה זאת כהלכה זה אפשרי, אבל אין לו נאמנות לעשות זאת בעצמו. בדיעבד יש להקל ככל שלא ראית משהו חריג באורז, כיון שאורז הוא דבר שיש בו רק מיעוט המצוי של תולעים ולא רוב, ובדיעבד זה מותר.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בדיוק כך!
    הרי גוי אין לו סטנדרטים של ברירת אורז כמו שההלכה מחייבת, וגם אם הוא יודע לשמור על אורז "נקי", זה לא הניקיון המוקפד שההלכה מחייבת לכן גם אחד ממומחי הכשרות הידועים בציבור הספרדי דוחה את טענת אותו הספר בשתי ידיים.