הלוואה בריבית מגוי באתר

שאלה:

שלום רב, אני סוחר במטבעות דיגיטליים ובאתר שאני סוחר יש אפשרות לקבל הלוואה בריבית, האתר הוא בבעלות גוי סיני, השאלה אני לא יודע מה המציאות אבל אם האתר הוא רק מתווך בין יהודי אחר זה אסור?
(פשוט בגלל שיש אפשרות להפקיד כסף ולקבל ריבית חשבתי שאולי יש חשש איסור)
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה לווה מבעל האתר – הגוי, וכל דו"ד של ההלוואה הוא מול בעל האתר, מותר ללוות בריבית כדין הלוואה בריבית מגוי שמותרת. אבל אם האתר רק מתווך לך מלווה ואתה מתעסק עם המלווה ולא עם בעל האתר, אסור ללוות ממנו בריבית ללא היתר עסקה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השואל ציין כי אין לו ידיעה איך זה עובד. נשאלת השאלה עד כמה יש לחשוש שאותו סיני, במידה והוא אכן רק מתווך, ימצא לו יהודי לצורכי ההלוואה? האין זה חשש רחוק ביותר?