ברכה כשאין הנאה לא של שובע ולא מהטעם

שאלה:

אדם שאוכל או שותה משהו ללא ברכה עם טעם אך הוא לא נהנה מזה כלל
האם עובר על דברי חכמים "הנהנה מהעולם הזה ללא ברכה כאילו מעל"?
אשמח למקורות

תשובה:

כמובן שאלתך אמורה גבי אדם שגם אין לו תועלת כלל באכילה, שכן אם יש לו הנאת מעיו ודאי מברך [שאלה נפוצה בקורונה למי שאיבד את חוש הטעם, שודאי מברך על מזונו ככל שיש לו תועלת של שובע ורוויה באכילה והשתייה]. במקרה כזה שאין לו תועלת במאכל והוא גם סולד נניח מהטעם [לצורך הענין, ילד שהוא שבע ואמא מכריחה אותו לאכול בננה שהוא סולד מטעמה, לצרכי בריאות] אינו מברך.