פוסטינור

שאלה:

שלום, יש לי שאלה שמטרידה אותי.
בעוונותיי הרבים לפני שחזרתי בתשובה לצערי היה מקרה בו הייתי צריכה לקחת פוסטינור (מעצם מראית עין של חשש להריון, 80% שאין כלום) ולקחתי אותו שעה לאחר עשיית המעשה לא עלינו, כיום לאחר שנים שכמובן חזרתי בתשובה וברוך השם אני בכלל לא במצב הזה
רציתי לשאול האם הפוסטינור הזה זה הוא חשש להפלה? אני נורא מודאגת מזה כי פעם לא הייתי מודעת והייתי רחוקה נורא מהדת, אשמח לתשובה ! תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

פוסטינור אינו נחשב להפלה, הוא רק גורם לכך שאם יש ביצית מופרית שלא תשתרש ברחם, לכן ברור שאין בזה בעיה של הפלה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. פוסטינור הוא כדור עם פרוגסטרון ברמה גבוהה
    שגורם לביצית לא לחרוג מהשחלה,מעכב ביוץ
    ואינו מונע השתרשות הריון
    רק לידיעה.