לשלם בהקפה לנסיעה בתח"צ

שאלה:

שכחתי את כרטיס הרב קו שלי בבית האם מותר לי לעלות לאוטובוס בלית ברירה ע"מ לשלם אח"כ או לסמוך ע"ז שאשלם למישהו שינקב עלי.ואם אסור האם זה גם לשיטות שמותר לגנוב מהמדינה או לא. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעלות לאוטובוס ללא תשלום, וגם אם בדעתו לשלם בהקפה אסור לעלות. אין אפשרות מצד החברה לנסוע ללא תשלום מיידי.

אסור לגנוב מהמדינה. מלבד זאת כאשר נוסע ללא תשלום גוזל מהחברה ולא מהמדינה. ולמרות שהתשלום עובר למדינה, החברה נותנת שרות נסיעה בתנאי שישלם למדינה ואם לא משלם למדינה גוזל את החברה בעצמה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איני מבין מדוע לומר שזה קפידא של החברה, מדינת ישראל שוכרת את החברה להסעות והיא המקפידה שלא יעלו על האוטובוס ששכרה בלי לשלם. ולעצם הפשיטות שאסור לגנוב מהמדינה, קצת קשה בעיני שחייל יהיה פטור מלשלם לנסיעה, ואברך שמעמיד את העולם והוא כחומה לכל ישראל יהיה חייב לשלם, רק בגלל שכמה אפיקורסים כך החליטו, והעובר על החלטתם הוא גזלן.

  2. ברה דורשת תשלום ולכן אסור לעלות ללא תשלום.
    אתה צודק בהנחה שלך שאברך שלומד תורה מקיים את העולם, אבל זה לא סיבה שיעלה ללא תשלום. החייל שעובד במדינה מזכים אותו בתשלום והאברך שעובד אצל הקב"ה לא זכאי לנסיעה בחינם מצד החברה.