מעין שבע במנין עראי בירושלים החדשה

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול מעין שבע בבית האבל בשכונת נווה יעקב בירושלים האם אומרים אותה?

תשובה:

שלום וברכה

יש שני פקפוקים בענין זה, ולכן יש להמנע מלומר: 1. ראה שש"כ פרק סה הערה נח בשם הגרש"ז אויערבך, שאפשר שמנהג ירושלים בזה היה רק בירושלים שבין החומות, ולא בעיר החדשה. 2. רבים סוברים, שמנהג זה היה לגבי מנין קבוע, אלא שהוא במקום שאין שם ספר תורה, אבל במנין שאינו קבוע, גם בירושלים אין לומר, וכך נראה בגשר החיים ח"א פרק כ שנקט בפשיטות שלא לומר במנין בבית האבל, למרות שהיה אמון על מנהגי ירושלים, וכן נראה בשש"כ שם. אמנם ראה ציץ אליעזר ח"ז סי' כג שאכן תמה בזה על גשר החיים, אבל אין להכנס בחשש ברכה לבטלה בענין זה. בפרט, שבשו"ת מהרלב"ח סי' קכב כתב שבבית האבל כלל אין תקנה זו של ברכה מעין שבע כיון שאין שם מזיקים ואין חשש מהמאחרים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. על דברי הבן איש חי הזה נסוב כל הדיון, כלומר גם הסוברים שצריך מנין קבוע רק לא צריך ס"ת מייחסים דבריהם להבנת דברי הבן איש חי.