מכסה של סיר רותח שנגע בכיריים טריפה

שאלה:

א. מכסה סיר רותח, עשוי מברזל וזכוכית שנגע בכיריים. נטרף?
ב. מכונת קפה שמשתמשים בה בחלב במקום מים. האם כשאני בשרי מותר להשתמש בה במים לאחר שנוקתה? והאם צריך לחשוש במכונה שאני משכיר מחברת השכרה חילונית, שמא המשתמש הקודם השתמש בה בחלב?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הכיריים נקיות, או שאין עליהם דבר שראוי למאכל, וכל הנושא הוא רק הבליעות, אם לא בלעו דבר אסור ב24 שעות האחרונות, לא גלש משהו מהמין השני, המכסה אינו נאסר. כמו כן אם המכסה יבש והן יבשות, מגע יבש בין כלים לא מעביר טעם. אבל אם היתה לחות במקום המגע ויש איסור בן יומו, או שיש על הכיריים שאריות שאינן פגומות והן מהמין השני, יש להכשיר את המכסה. בכל מקרה של ספק, ניתן לנקות היטב את המכסה להמתין 24 שעות ללא שימוש וזה בסדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברישא הרב כתב "לא גלש משהו מהמין השני" היינו אפילו נקי לכאורה בעייתי.
    ובסיפא הרב כתב "או שיש על הכיריים שאריות שאינן פגומות והן מהמין השני" היינו דווקא אם יש בעין ולא פגום, והרב לא הזכיר את המקרה שנבלע מהמין השני בתוך 24

  2. שוב, זה תלוי אם המגע יבש או יש לחות, אם יש לחות, גם בליעות בני יומן זה בעיה, אם אין לחות, רק שאריות זו בעיה, לכך התכוונתי.