ברכת הגומל אחרי ניתוח ראש בהרדמה מקומית

שאלה:

ניתוח על המוח בהרדמה מקומית האם לברך ברכת הגומל

תשובה:

שלום וברכה

ניתוח פולשני בראש כפי שאתה מתאר נראה פשוט שמחייב ברכת הגומל. אלא שכדאי לברר אם אתה מגדיר נכון, מוזר בעיני שזה נעשה בהרדמה מקומית, הרי יש את עצמות הגולגולת באמצע….

רפואה שלמה במהרה והצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן ריט. סעיף ח] בכל חולי צריך לברך, אפילו אינו חולי של סכנה ולא מכה של חלל, אלא כל שעלה למטה וירד, מפני שדומה כמי שהעלוהו לגרדום (פי' מעלות שעושין דיינים לשבת כשדנין) לידון, ואין הפרש בין שיש לו מיחוש קבוע ובא מזמן לזמן, ובין שאינו קבוע. הגה: י"א דאינו מברך רק על חולי שיש בו סכנה, כגון מכה של חלל (טור בשם הראב"ד והר"ר יוסף וכן נוהגין באשכנז). סעיף ט] הני ארבעה לאו דווקא, דה"ה למי שנעשה לו נס, כגון שנפל עליו כותל, או ניצול מדריסת שור ונגיחותיו, או שעמד עליו בעיר אריה לטורפו, או אם גנבים באו לו אם שודדי לילה וניצול מהם וכל כיוצא בזה, כולם צריכים לברך הגומל; וי"א שאין מברכין הגומל אלא הני ארבעה דוקא, וטוב לברך בלא הזכרת שם ומלכות.