לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

השבת אבדה בחפץ שערכו נמוך

שאלה:

שלום הרב!
מה דין אבדה שההסתברות להשיג את הבעלים היא די נמוכה, ושוויה איננו רב כ"כ, האם יש לומר שפטור מלהשיב עקב כך שאף הבעלים עצמו לא היה מוכן לטרוח כזה רמה של טרחה בשביל הסתברות דלה להשיג חפץ שוויו אינו גדול, או לאו.
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה,

אם המוצא לא היה טורח עבור סכום קטן כערך המציאה אבל אדם רגיל כן מוכן לטרוח עבור ערך כזה, לא נפטר המוצא מהשבה. אולם אם המאבד עצמו גם לא היה טורח עבור ערך פעוט, אמר לי הגרז"נ גולדברג זצ"ל שאין חובה להגביה את המציאה. מסתבר שאם כרב הגביה חייב להשיב, אבל לכתחילה אין עליו חיוב להגביה את המציאה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.