היתר עיסקא במשכנתא

שאלה:

איזה נוסח של היתר עיסקא צריך כאשר חתני לקח משכנתא ואני משלם בערך 2/3 ממנה ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הורה שהתחייב סכום לזני הזוג עבור הוצאות החתונה, ומבקשים מבני הזוג שהם ייקחו משכנתא על שמם וההורים ישלמו את המשכנתא כולל הריביות יש לערוך היתר עסקה בין בני הזוג להורים. ההיתר עסקה הוא היתר עסקה הרגיל שנדפס, בדף הבית של אתר דין יש נוסח של היתר עסקה ברית פנחס.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחי עזר לי בקניית ביתי. הבית נרשם על שמו והוא לקח משכנתא לשלשים שנה בשבילי על שמו. אני מפקיד כסף בחשבון הבנק שלו והתשלום יוצא מדי חודש בחודשו מחשבונו. מה אני אמור לעשות שלא לעבור חס ושלום על איסור ריבית?
    יישר כחכם וחיילכם לאורייתא.

  2. עליך לעשות מחזור הלוואה, לפרוע לו את ההלוואה – את כל הסכום של המשכנתא, או להקנות לו בדירה את שווי המשכנתא, ולחזור וילווה לך את הכסף עם היתר עסקה שתחתמו ביניכם.