הזזת שמשיה פתוחה בשבת

שאלה:

במנין חצרות עקב הגשמים הקמנו קפסולות ניידות(4 מוטות מכוסות בניילון)שניתן לנייד אותם ממקום למקום לפי הצורך .האם מותר למקם אותם לפי הצורך בשבת כשהוקצו לכך מערב שבת מבחינת איסור אוהל בשבת.

תשובה:

לכאורה כיון שזה כבר פתוח לפני שבת, מותר לנייד אותם ממקום למקום.

מקורות:

על האיסור לפתוח שמשיה בשבת ראה שש"כ פרק כד סעי' טו, אבל כאן שכבר היתה פתוחה ורק מזיזים אותה ממקום למקום נראה שמותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי השואל מדבר רק על מחיצות בלי גג שמותר אפילו לעשות בשבת אם אינה מתרת כל שכן להזיז, אז זה לא קשור לדבר השש"כ לגבי מטריה ,אבל אם כבר הוזכר מטריה, יעויין בחזון עובדיה חלק ה הלכות אוהל שהביא שאוסרים אפילו פתוחה מערב שבת להזיז. אז אם יש גג יש איסור להזיז