תאריך ווסת לא ידוע

שאלה:

שלום,
לפני כחודשיים קיבלתי מחזור בצורה קצת משונה, בתחילה היה כתמים, ואח"כ הפסיק ושוב כתמים, ושוב הפסיק במשך 4 ימים, בקיצור אין לי מושג מתי היה תאריך הווסת.
מה אני יכולה לעשות? (השאלה היא כך: היה לי ווסת ב-יד חשוון, וכן ביד' טבת, אבל בכסלו אין לי מושג באיזה תאריך זה היה)? הרי יכול להיות שיש לי חזקה של 3 פעמים.

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת מה בדיוק היה. ככלל כתמים אין בהם קביעת וסת, הם נחשבים כדבר מיקרי שאינו משקף, כך מבואר בשו"ע בסוף סימן ק"צ, השאלה אם באמת זה היה רק כתמים או וסת רק שאינה סדירה. כלומר, אם היה דם שראית ממש יוצא מהמקום, גם אם לא בכמות רבה. או שראית כתם מאוד משמעותי, נניח בגודל שלשו אצבעות, זו כבר ראייה ממש ולא כתם, ומהראייה הזו ניתן לספור את הווסת.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם לא זוכרים מספק אין צורך לחשוש באף יום, אבל להבא חובה לכתוב, בעל החכמת אדם דיבר על כך מאוד, שכל זוג ייחדו פנקס ויכתבו כל חודש במדויק