צמר גפן מקבל טומאה? / כתם על פד

שאלה:

שלום כבוד הרבנים
אנחנו כעת עוסקים בהלכות נדה סימן ק"צ ורצינו לדעת מה דעתכם לגבי צמר גפן האם מקבל טומאה
וכמו כן מסופקים אנחנו מה הדין לגבי הפד שמשתמשים בו הנשים בשעת ווסתן או לפני זה האם מקבל טומאה וממילה מקבל כתמים או באמת כתם הנמצא על הפד הוא טהור
ישר כחכם

תשובה:

צמר גפן לא מקבל טומאה, ראה שיעורי שבט הלוי עמ' קעד, והובא בטהרת הבית עמוד תה.

לגבי מציאת כתם ע"ג פד, דעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל שנחשב לבגד, כמו לבדים, ואם נמצא עליו יותר מכגריס מטמא, ודעת רבים מהפוסקים שנחשב דבר שאינו מקבל טומאה, כיון שנעשה לשם זריקה לאשפה, ולהציל מטינוף ואינו מקבל טומאה, ראה בארוכה בדעות הפוסקים בזה בספר חק וזמן (פ"ב הערה כח, ולא) ובכל ספרי ההלכה המקובלים. אנחנו קיבלנו מרבותינו להחמיר בזה בכתם כגריס.

מקורות:

שיעורי שבט הלוי – נדה עמו' קע, וזה לשונו: צמר גפן בפשטות אינו מקבל טומאה מדאורייתא, ואם אם בארוג שתי וערב מקבל טומאה, אך צמר גפן שלנו שקורין ואט"ע או חוטים – לכאו' אינו מקבל טומאה, ואם כן אם הניחה צמר גפן כנגד אותו מקום מבחוץ שלא בעומק ונמצא כתם  – טהורה, אך למעשה נראה להחמיר. ושאר בגדים סינטטים דטהורים כשהרוב מחומר שאינו מקבל טומאה, מכל מקום יש להיזהר בהם, דאופן עשייתם יכול להשתנות, וכל שמיוחד למדרס יש לחוש, עכ"ל.