סרטון לפרסום לא מקצועי

שאלה:

שלום וברכה, אני מוכר מערכת למיצוי שמנים מצמחים , אחת הלקוחות הציגה את עצמה כבוגרת בצלאל שמתמחה באנימציה הציע לעשות פרסום למוצר הכולל צילומים ועריכה ובתמורה לקבל מערכת במתנה, היא קיבלה את המערכת והגיעו לצלם עם מצלמה חובבנית ותאורה לא מקצועית , הסרטון יצא לא מקצועי כתוצאה מכך, לא הייתי מרוצה התייעצתי עם אנשי מקצוע אחרים שראו את האיכות של הצילום ואמרו שהציוד איתו השתמשה לצלם אינו מקצועי ולכן הכל נראה לא טוב , היא מבחינתה לא יכולה לצלם מחדש כי אין לה ציוד מקצועי וזה לא יעזור והודתה בכך שהמצלמה שלה לא מקצועית . ביקשתי את המערכת בחזרה , היא טוענת שעבדה הרבה זמן על העריכה ולא מוכנה להחזיר, מה ניתן לעשות על מנת שתחזיר לי את המערכת?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן הסרטון יצא לא מקצועי עד כדי כך שלא מקובל לפרסם בצורה כזו, הרי זה מקח טעות וניתן לבטל את המקח ולדרוש ממנה החזרת המוצר. אם הסרטון לא גרוע ברמה שמבטלים עליו את המקח, לא ניתן לדרוש ממנה שתחזיר את המוצר למרות שאתה לא מרוצה מהסרטון. כדי להחליט אם לבטל צריכים בית דין כדי לשמוע את הצדדים.

תוכלו לפנות לבית דין. או לחלופין תתקשרו שניכם לדיין ותציגו את הדברים ותפעלו לפי הפסק שיפסוק הדיין.

בהצלחה.