נתינת סנדקאות ב' פעמים

שאלה:

בס"ד
מה שכתב הרמ"א שנוהגים לא ליתן לאדם אחד להיות סנדק פעמיים האם זה דוקא כשהאב נותן את הסנדקאות. ונפק"מ אם מת האב ועכשיו הב"ד מלים את הבן השני,האם נכון שלא ליתן לאותו סנדק שהאב כבר נתןו לו בבן הראשון.
ב' כמדומה שהמנהג הוא שגם במילה של גדול יש "סנדק". מה הדין אם אחד היה סנדק בברית של גדול ואח"כ נולד לאותו גדול בן. האם ראוי לא ליתן סנדקאות למי שהוא כבר נתן לו להיות סנדק בברית של עצמו.
ג' כשב"ד מלין שני תינוקות יתומים [משתי משפחות], האם נכון שלא יתנו ב' פעמים סנדקאות לאותו אדם.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהנושא הוא הדמיון לקטורת, מה משנה מי מכבד בסנדקאות?

כיון שמדובר במנהג בעלמא בבחינת "זכר לדבר" אין טעם להרחיבו לכאורה על אב ובן, או מילה בשליחות בית דין משתי משפחות. כן נראה פשוט.