טיפול בעניני אישות פיזי ונפשי

שאלה:

שלום כבוד הרב!
אני גרושה כבת 20, צעירה מאוד, ולצערי הרב הגרוש שלי עשה לי טראומות מאוד קשות פיזיות ושכליות בעניין יחסי אישות, עד כדי שאני לא מסוגלת לעבור בדיקה גינקולוגית פשוטה. אני יסביר, אם הרופא גבר זה מחמיר יותר, למרות שבדרך כלל אני הולכת לרופאה בלבד, אך מכיוון שאני בסידרת בדיקות כי אני סובלת מאוד ממחסור ארוך מאוד שמלווה בכאבים חזקים מאוד, לפעמים אני מגיעה לביתי חולים וזה לא בשלטתי שיש רופא במשמרת הזאת או שהרופא יותר מומחה באיזה עניין שנראה להם חשוד, עד הפעם האחרונה הייתה קצת אפשרות קטנה לגעת בי כדי לבדוק ובפעם האחרונה זה פשוט היה בהסתרטיה קשה מאוד ולא נוצרה כל בדיקה לצערי, והרופאה בבית חולים שלחה אותי לטיפול סקסולוגי (טיפול מיני), ובררתי המון לפני שהרשתי לעצמי לגשת לטפל בנושא, איפה מטפלים במגזר החרדי, ורק בבית חולים תל השומר מתעסקים גם עם חרדים, הלכתי פעם אחת ושפכתי את ליבי לגבי עניין זה ושיצאתי לא הרגשתי בטוחה בעצמי לגבי הנושא הזה, למרות שהמטפלת הייתה מאוד נחמדה והבינה אותי ואת הנקודה שממנה באתי חשוב להדגיש שגם מהבחינה הדתית שלא ידעתי על קיום יחסים לפני נחתונה, ובאמת את אמרה לי שיש לה משהיא שנראה לה הכי מתאימה, וקבענו פגישה התור שלי עדיין לא הגיע, אך אני לא יודעת האם זה מותר לפי ההלכה בשלב זה שאני גרושה? המטפלת אמרה לי שזה טיפול שנעשה גם לנושאים כל אחד בנפרד הטיפול זוגי, וגם לגירושים שחוו טראומות. הטיפול שהם מטפלים הוא טיפול פסיכולוגי, טיפול בשילוב עם גינקולוגית, וטיפול בעזרת מאמני נרתיק. בלי שום קשר לטראומה שנגרמה לי, יש לי כאבים באותו המקום גם בלי שום סיבה של נגיעה באזור שכרגע יותר רגיש, ההרגשה היא של צריבה, כאב, שריפה, וזה דבר היה גם לפני החתונה בלי שום קשר לנישואין חשוב להגיד שזה היה מאז שקיבלתי מחזור בפעמים הראשונות וכל הזמן הרפואה דחתה אותי עד שאני אתחתן, אני נורא מבולבלת ולא יודעת מה להחליט ומה נכון כרגע, טיפול אני חייבת, אך איזה טיפול אני לא יודעת, אשמח לעזרה, תודה רבה מראש!!!!!

תשובה:

שלום וברכה

מאוד חשוב לטפל דוקא עכשיו שאת גרושה, רק כך תוכלי פיזית ונפשית לגשת לשלב של נישואין שניים, כשאת מחוזקת בריאה מסוגלת ורוצה. אינני איש מקצוע כדי לקבוע את אופי הטיפול, בכל הנוגע לטיפול פסיכולוגי חייבים ללכת לטיפול את אשה דתית שמבינה את הרקע ואת הרעיון ומכוונת לתפיסה היהודית, אחרת זה יכול להזיק לך בהמשך, כשתבואי עם תובנות לא מתאימות לנושא של נישואין או יחסי אישות. כדאי אולי להתייעץ בבית חם לגבי אופי הטיפול והמקום שכדאי לקבלו, הם יכוונו אותך.

בהצלחה רבה ובריאות איתנה.

הצטרף לדיון

תגובה 1