זכויות יוצרים בספרי הלכה

שאלה:

שלום הרב,
אם אני רוצה לעלות לקבוצה מידי יום בין היתר הלכה מקיצור שולחן ערוך "מקור חיים, הרב חיים דוד הלוי"
וכתוב שכל הזכויות שמורות עפ"י הדין והחוק לרב המחבר.
האם אני יכול להעתיק מילה ומילה ולשלוח בקבוצה או שזה מעילה בזכויות יוצרים?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שאתה מעתיק הלכה או שניים בכל יום ושולח, ולא מעתיק דבר שלם, ולכן אין בכך הפרת זכויות, ומותר להעתיק חלק מזערי מספר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אבל מה יעשו אם זה בחלקי הודעות?
    זה יכול לפגוע במכירה של הספר? זה בכלל נקרא העתקה?
    מישהו שרוצה את הספר הזה בבית לא יקנה כי יש לו 8000 הודעות שיש בהם הלכות?