תשלום על מוצר שנקנה ע"י בוס שלא פרע חובו

שאלה:

שלום רב,
לפניכ3 שנים עבדתי מהבית עבודה משרדית,
הבוז שהעסיק אותי קנה לי ראוטר מודם בשביל אינטרנט,
לקראת סיום העסקה הוא נקלע לחובות,
לי הוא שילם את כל המשכורות אך לעוד כמה עובדים ובינהם כמה מבני משפחתי הוא לא שילם ונשאר לו חוב גדול אליהם,
נשאר ברשותי הראוטר הנ"ל ואני מעוניינת להשתמש בו לשימוש ביתי.
האם אני צריכה להחזיר לו, מותר לי להשתמש.
אולי אני צריכה לשלם את עלות הראוטר כיד שניה לאחד מהעובדים שלא קיבלו את המשכורת
ואם כן איך אני מחשבת את הסכום שהמוצר שווה היום.

תשובה:

שלום וברכה,

עלייך להשיב את המודם או את שוויו למעביד שלך. המודם לא ניתן במתנה אלא בהשאלה, ולכן את צריכה להשיבו לבעליו.

אם את משיבה לאחד מבעלי חובות יש בכך בעיה כיון שהכסף אמור להתחלק בשווה בין הבעלי חובות. ולכן עדיף שתחזירי למעביד והם יתבעו אותו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לו מאיפה לשלם וברגע שהכסף יגיע אליו זה לא יצא משם.
    אשמח לדעת אם בכל אופן כדאי לשלם את שווי המוצר לעובדים ואפילו לחלק את הסכום בינהם