שותפות בקבוצת רכישה

שאלה:

קבוצת רכישה רכשו קרקע במשותף, חברי הקבוצה שילמו כל אחד לפי חלקו היחסי בבנייה, כך שבעלי הדירות הקטנות שילמו פחות מבעלי הדירות הגדולות. לאחר סיום הבניה ניתן היתר לבעלי הדירות הקטנות להגדיל את דירותיהן על גבי הגג של הדירות הגדולות. בעלי הדירות הגדולות תובעים מהקטנות תשלום כפול: א. בגין השימוש בגג שלהם. ב. יש לחלק מחדש את התשלום על הקרקע, כיון שהקטנות הפכו לגדולות.
בעלי הקטנות טוענים שיש בזה 'כפל מבצעים' ומוכנים לשלם רק תשלום אחד.
מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

אין כפל מבצעים! והדיירים שהרחיבו חייבים לשלם עבור רכישת הקרקע ככל הדיירים, ואינם צריכים לשלם עבור השימוש בגג.

בהצלחה.

מקורות:

בעלי הדירות הגדולות יכולים לדרוש חישוב חדש של השתתפות בשותפות של הקרקע, אחרי שהתברר שגם בעלי הדירות קיבלו זכות בקרקע ככולם. אולם לא יוכלו לדרוש גם תשלום עבור שימוש הגג. אחרי שהשימוש בגג נהיו כשותפים רגילים ומשתתפים ככולם ברכישת הקרקע הרי מגיע להם זכות בגג כדי לקבל שטח ככולם – כך השיב לי הגאון הרב אברהם דרבמדריקר שליט"א.