ממזרות מדרבנן

שאלה:

שלום,
האם יכול להיווצר מצב של ממזרות מדרבנן בנישואי אישה ובועלה כאשר האישה הייתה נשואה בנישואים אזרחיים?

תשובה:

שלום רב,

ראשית אם האישה היתה נשואה רק בנישואין אזרחיים לא נאסרת לבועלה. מעיקר הדין נישואין אזרחיים אינם תקפים כלל. רק משום חומרת אשת איש נהוג לדרוש גט גם בנישואין כאלה. אבל לגבי שאר ההשלכות אין לנישואין אלו כל משמעות. מעבר לזה, אפילו אם זה היה נחשב לבועל שאסור להינשא לו, ילדים של נישואים אסורים כאלה אינם ממזרים. וגם לא ממזרים מדרבנן.