חילול שבת לצורך פינוי קורונה

שאלה:

שלום עליכם. רציתי לברר שתי שאלות בענין שבת בעידן הקורנה…
א. במקרה ונעשתה בדיקת קרונה ביום חמישי או שישי ושבת נכנסה ועדין אין תשובה מהמוקד…האם ניתן בשבת להסתכל במחשב / פלאפון על מנת לברר האם אני חיובי או שלילי? האם יש לבדוק זאת בשינוי?האם העובדה שאכניס /לא אכניס אנשים אחרים לבידוד מהווה שיקול בתשובה? האם ניתן להקל לאדם שבמתח נפשי מהתשובה שתתקבל?
ב. והיה וביום שישי הודיעו לי שאני חולה קרונה ואני מעונין לעבור למלונית כיון ועמי בבית יש הורים מעל גיל 65 ואין כ"כ אפשרות לשמור מרחק אחד מהשני (אין שני שירותים או שני מקלחות). האם מותר לי להתפנות למלונית גם בשבת – כשהם יבואו ויאספו אותי? לא נראה לי שתהיה לי אפשרות לברר אם הנהג הוא יהודי או גוי כיון והבגדים שלהם הם בגדי רופאי וצוותי קרונה וקשה להבחין בפרצוף ובקול וחיתוך הדיבור..
תודה רבה ורק בריאות

תשובה:

שלום וברכה

1. חלילה לחלל את השבת כדי להסתכל במחשב, ככל שאתה יודע שיש חשש כזה תתבודד וגמרנו. אין לחלל שבת כדי לבדוק את מי צריך להכניס לבידוד.

2. חלילה לחלל שבת כדי להתפנות למלונית, זה לא נקרא מצב של פיקוח נפש, הם יכולים להתבודד וגם אתה גם אם זה קשה, את השרותים ניתן לחטא, מדובר בסך הכל ב24 שעות…

בשורות טובות, ובלי לחץ…

חיים טובים ומאושרים.