המפסיק שמו"ע לעשיית צרכיו האם לובש תפילין

שאלה:

שלום רב
מי שמפסיק באמצע תפילת לחש לעשות צרכיו כפי הנפסק בשו"ע האם כשיוצא מביה"כ חוזר ולובש טליץ ותפילין או מכיון שהוא באמצע שמו"ע אין לעשות כן?

תשובה:

בודאי לא יפסיק באמצע שמונה עשרה להנחת תפילין, באופן שאינו חייב לחזור לראש התפילה, יסיים תפילתו ואחר כך יניח תפילין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז בעצם כשאדם מפסיק באמצע תפילת העמידה כדי להתפנות, מוריד את התפילין והטלית לפני הכניסה לשירותים, ולאחר מכן כשיוצא קודם מסיים את תפילת שמונה עשרה ורק לאחר מכן מחזיר את התפילין? ובנוסף, האם ממשיך מאיפה שעצר בתפילת העמידה או מתחיל אותה מההתחלה?

  2. 1. נכון. 2. חשוב לציין שמפסיק רק אם הוא לא יכול להתאפק עד לסיום שמונה עשרה, לא מצוי בכלל. במקרה כזה, כיון שהיה אנוס ממש, אם שהה כדי לגמור את כולה חוזר לראש התפילה.