מתיקות התורה

שאלה:

הבוקר זכיתי ללמוד תורה באיכות, והרגשתי עונג צרוף, התענגתי כל כך מהפלפולים ומהקושיות והתירוצים, עד שזלגו לי דמעות של התרגשות מרוב שהתורה שלנו מתוקה, הרמתי עיני לשמיים ואמרתי לשם יתברך, איזה תורה מתוקה נתת לנו, כמה התורה שלנו יפה, אין לתאר.
בסוף הלימוד שקלתי לקום ולרקוד מרוב שמחה של תורה.
כל הנאמר הוא ללא טיפת גוזמא, כך חשתי ואני משתף לצורך חיזוק, וביודעי ששמי אינו מתפרסם בשאלה.

תשובה:

אשריך אשריך רבי ש' היקר! אין כמוני מעריך אותך ואת העבודה המדהימה שעשית עם עצמך לאורך כל השנים! אשרי העם שיש לו אלוקים שזכה בבן יקר כמוך!!

המשך להצליח ולהאיר את העולם בתורתך ובנועם מידותיך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. רבותי!

    כל אחד יכול להגיע לדרגת הנ"ל עם עמל ויגיעה רואים כמה מתיקות יש בתורה,

    וידוע דברי האור החיים הקדוש זצ"ל בפרשת כי תבוא "אם היו בני אדם וכ'",

    פשוט חייבים להתעורר מתרדמת הזמן ולהשקיע כל רגע פנוי בתורה הקדושה וכך נזכה כולנו להרגיש בעריבות ונעימות התורה, אמן.

  2. ח"ו בלשון שלי "כל אחד" לא התכוונתי להגיד שזה דבר של מה בכך,

    אלא להיפך לעורר שכל אחד צריך לשאוף ולרצות להגיע לדרגא שבו עומד הרב ש.

    אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא.

    "ישראל אשר בך אתפאר".

  3. לא אוכל לקבל מחמאות שאינן מגיעות לי, באמת שהשם נתן לי את ההרגשה הזו במתנה גמורה, כלומר קיבלתי את זה בחסד ולא בזכות.
    וגם לצערי, איני חווה את זה כל פעם בלימוד אלא לעיתים רחוקות יותר ממה שמצטייר כאן, והלוואי שכולנו נזכה לחוש זאת כל הזמן.

    בסופו של דבר, האושר הרוחני עולה לאין שיעור כל כל תענוג גשמי וזה ידוע לכולנו אלא שקשה לחוש זאת.
    אלא שהשם יתברך ברוב חסדיו מעניק מתנות כאלה כדי להטעים לנו את הדרך במטעמים רוחניים שיתנו חשק ללמוד ולהשקיע.

    אני דווקא הייתי מפנה את דברי השבח לאתר הנפלא הזה ולרבנים המשיבים, שלא רק עומלים ימים ולילות לענות תשובות מפורטות ומחכימות, אלא בעלי מידות ורגש לזולת, והעיקר – מלאים באהבת ישראל טהורה וזהו הסיבה שהאתר כאן מאוד מצליח!

    אני בתור מבקר ותיק באתר (בערך 10 שנים), מרגיש בבית. וזה מחמם את הלב היהודי שבי!

    איני זכאי לתארי ר' ודומיו, אבל יברך אותי הרב המשיב שאזכה להיות תלמיד חכם ומורה הוראה בישראל.