מאמנת כושר – מוזיקה בשנת אבל לצורך פרנסה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אבי נפטר ז"צל
אני עצמאית ועובדת כמאמנת כושר ומעבירה שיעורים עם מוזיקה ואני לא יודעת מה לעשות, אני לא רוצה לצער את אבא האם אני צריכה לעזוב את העבודה ? אין לי עבודה אחרת כי זה העיסוק שלי ,וחשוב לי לכבד את אבא שלי .
תודה רבב מראש
ל.

תשובה:

שלום וברכה

לאחר השלושים ודאי אפשר להקל להמשיך בעבודה כרגיל, כיון שהמוזיקה כאן אינה להנאה אלא לצורך פרנסה.

בשורות טובות.

מקורות:

שו”ת מהר”ם שיק יו”ד סי’ שסח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם יש חשש מכאלה שעלולים לתמוה ולהתמיה, אולי יש עניים לתלות מודעה גדולה בה מבואר שהיא באבל ובהיתר מפורש של רב היא משמיעה רק את המוזיקה ההכרחית לשיעורים וכו'.

    נקודה נוספת: איני מכיר את השוק הזה, אך יתכן שהפסקה בת חדש ימים עלולה להביא להפסד לקוחות קיימים. גם זה דבר שצריך לקחת בחשבון.

  2. אני חושב שאתה צודק, רק כיון שהשואלת ציינה שכבר עברו השלושים או עכ"פ אין לה צורך בכך בתוך השלושים, הלכתי עם דבריה.