יחוד עם שומר לחלק מהנוכחים

שאלה:

האם שלושה גברים ששניים מהם אחים (האחים – אחד מעל בר מצווה ואחד בן 12 והשלישי 22) מותרים להתייחד עם שני בחורות כשאחת מהם זה אחותם

תשובה:

שלום וברכה

כיון שביחס לחלק מהנוכחים יש כאן שומר, שזו האחות, מותר להתייחד כך ביום שדי בשומר אחד, אבל לא בלילה בזמן שינה שאז יש צורך בשני שומרים.

מקורות:

על כללי דין שומרים ביחוד, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את שאלתך, הבעיה היא הן הגבר השלישי שאסור להתייחד עם שתי הנערות, הן לגבי האחים שאסורים להתייחד עם חברתה של אחותם, ופטרנו זאת בכך שכיון שלאחים יש שומרת אין בעיה לאף אחד והכל טוב.