הכנת בלנגו בשבת בכלי שלישי

שאלה:

שלום וברכה. הכנתי בשבת – לאמא שלי הסובלת משיעול קשה,- בכלי שלישי של מים חמים, זירעונים של פרסיים הנקראים "בלנגו" (המתנפחים ונקשרים זה בזה), האם מותר הדבר או אסור אפי' לחולה?
תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הגרגירים המדוברים, אבל לפי דבריך נראה שגם מצד איסור בישול יש לחשוש קצת בגרגירים אלו שהם קלי הבישול מאוד שדי להם בכלי שלישי, כמו ביצה או קוליס האיספנין, אמנם בשעת הדחק כזו, לחולה זקנה נראה שיש להקל בכל מה שלא הובא במפםורש לאסיור ככל שמדובר בכלי שלישי. גם מצד רפואה בשבץ יש להקל שדינה כחולה ממש שמותר לה.

מקורות:

משנה ברורה סי' שיח ס"ק מז.