גמ"ח מכספי מעשרות עד לנישואי האח

שאלה:

האם אפשר להקים קופת חיסכון מכספי מעשר עבור אח שלי וברגע שיתחתן בעז"ה יקבל את הכסף (יש לציין שלהורי אין אפשרויות כספיות )

תשובה:

שלום וברכה

הדבר אפשרי בשינוי קטן.. לא ניתן להפקיד כסף מעשרות בבנק לשנים רבות, באופן שכל אותו הזמן הוא לא משמש למצוה, ניתן להקים קרן כזו בגמ"ח הלוואות רציני אחראי ומוסמך, אני יכול להפנות אותך לכזה אם תרצה, הם כל השנים הללו ילוו את הכסף לנזקקים וישמרו עליו בעצם עבור אחיך, ובבוא העת, תוכל למשוך משם כל מה שהפקדת ולתת לו לנישואיו.

ברכה והצלחה, ותבורך על החשיבה היפה!

מקורות:

אהבת חסד לבעל החפץ חיים ח"ב פרק יח.