ברכה על יין צימוקים

שאלה:

שלום רב,
הכנתי יין שמורכב מ:
-3.5 קילוגרם צימוקים.
-16 ליטר מים.
-מעט מאוד פירות ותיבול (אולי חצי קילוגרם ביחד).
השאלה שלי היא האם מברכים על הנוזל שיצא בורא פרי הגפן או שהכל? התחושה היא של יין חזק בהחלט.
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

למעשה נכנסתם כאן למחלוקת בין הפוסקים, שנחלקו ביין צימוקים, האם השיעור הוא שישית צימוקים ביחס למים, או רבע צימוקים ביחס למים, דעת הבכור שור פרי מגדים ודרך החיים שדי בשישית, ובעת הצורך אתה יכול לסמוך עליהם ולברך הגפן, אולם במנחת שבת סי' עז כתב שלא יותר מרבע. על המים לשהות בצימוקים שלושה ימים או שיתבשלו יחד היטב. מדובר דוקא בצימוקים עם קצת לחלוחית ויש לכתוש אותם היטב לפני עשיית היין. המיץ נעשה יין רק לאחר שליית הצימוקים וסינון המיץ מהם.

לרוויה!