לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עבודה במקום שיש בעיות בשמירת העיניים או לימוד בכולל?

שאלה:

בס"ד. שלום לרב. אתן רקע: אני נשוי עם ילדים בשנות ה30 לחיי. עובד בעבודה מכובדת. מרוויח באיזור 35-40 אלף לחודש. אשתי ואני שוקלים שאעזוב עבודה "חילונית" . עבודה עם נשים, שבקיץ מתלבשות מאד לא צנוע. עבודה שכוללה בה לשון הרע. הרבה לשון הרע לצערי, קשר יום יומי ושעתי עם נשים ודיבור תמידי עם נשים. אני מגדיר את עצמי כחרדי לכל דבר . אשתי מעדיפה שאעזוב דחוף את העבודה כי כל יום בעבודה הזו, לא שווה כל הון שבעולם. אני שוקל לעזוב ולעבור ללמוד תורה מסודר בכולל. אשמח לדעת מה הרב חושב במיוחד אם מדובר בעבודה שאתה פוגע בעיניים יום יום ושעה שעה (אני החרדי היחיד במשרד)

תשובה:

שלום וברכה

אני מתפעל מעוז רוחכם ואומץ ליבכם, אבל לא מדובר בשאלה פשוטה בכלל! ראשית השינוי החד מאוד בהכנסות, זה דבר לא קל נפשית וטכנית, להתרגל למערכת חיים הרבה יותר מצומצמת. זה הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב כרגע כשאתה נלהב… שנית, לא כל כך קל לשבת ללמוד כל היום למי שלא הורגל בכך… קל מאוד לדבר אבל לא קל לבצע. בדרך כלל מאוד לא מומלץ לעשות כאלו שינויים חדים. להביא על עצמך ועל ביתך קושי נפשי ממשעותי זה לא תמיד חכם ולא תמיד מביא למקום הטוב והנכון והרצוי. אבל קטונתי מלייעץ, בפרט שאינני מכיר אותך מקרוב, ואתה מציג שיקול כבד משקל, הייתי ממליץ לך לפנות לרב שמכיר אותך באופן אישי ואתה סומך על תבונתו ושיקול דעתו, ותחשבו יחד מה כדאי לעשות. במקביל אגב ניתן לעשות שינוי בעבודה עצמה, אני מניח שיש גם גברים שעובדים שם, אולי ניתן לעשות איזה שינוי בקבוצות וכדומה. אינני יודע, תתיעץ בנחת ובלי התלהבות רבה מידי, ותקבלו החלטות מושכלות ונכונות.

ברכה והצלחה.