למכור שווארמה שמכיל תערובת של בשרים

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה לרבנים שליט"א הי"ו.
נאמר לי על ידי יודעי דבר שבמקומות שמפרסמים שווארמה למכירה ורשום פרגית כי איננה ב100% פרגית אלא שאר חלקים אבל השם שלה פרגית.
לא נראה שהציבור הכללי כ"כ יודע והוא משלם עבור פרגית.
כיצד לנהוג בעניין זה?
האם זה דומה לפלאפל שהרבה מקומות לא עושים אותו 100% טהור מחומוס אלא בתוספת של עוד דברים האם כיוון דדשו בזה ודרך העולם לא להקפיד האם יהיה מותר גם בשווארמה?
תודה רבה רבה כל טוב וכל הישועות.

תשובה:

שלום וברכה,

המוצר נמכר לפי מה שנקרא בשוק. ואם נהוג לקרוא למוצר שווארמה של פרגית מותר למכור למרות שהמוצר לא מורכב מפרגית בלבד. אולם אם המוצר שמשווק לא מכיל לפי המקובל יש בכך משום איסור אונאה וגזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה גמ' ב"ק כז, א שאם קוראים לחבית כד ולכד חבית יכול למכור כד כשהקונה מבקש חבית, ולמרות שכד הוא קטן מחבית אם כך נקרא בלשון בני אדם אין איסור בדבר.