ללמד לחבר קורס שלמדתי

שאלה:

שלום,

חבר שלי לומד פסנתר ורציתי לשאול האם זה בסדר לשאול אותו אחרי השיעור מה הוא למד.
מצד אחד זה משהו המורה גובה עליו כסף, אבל מצד שני החבר רכש את הידע הזה ועכשיו הוא שלו. (וסביר להניח שגם המורה למד ממישהו והוא מעביר את הידע של אותו המורה).

תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

אכן צדקת מותר לתלמיד שלומד ללמד אחרים את הקורס שלמד. כל העולם לומד ואח"כ מלמד. איסור הפרת זכויות זה להעביר את הקורס עצמו, אבל אם רכש ידע מותר לו ללמד בעצמו את הידע לאחרים.

בהצלחה.