יובש בשפתיים בשבת בטיפול ריקוטן

שאלה:

אני לוקחת כדורים שמייבשים לי מאד את השפתיים(ראקוטן) האם מותר לי למרוח ואזלין או שמן זית בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, חשוב מאוד באמת להקפיד כמה וכמה פעמים ביום [חול] למרוח, גם לפני שמרגישים את היובש, אחרת זה מתפתח מאוד חזק וחבל. לגבי שבת, ככל שהיובש עדיין סביר ואין פצע ממש אלא רק יובש, מותר לשים שמן זית, אבל לא וזלין [בוזלין יש בעיה של ממרח, בשמן זית הבעיה היא רק של רפואה בשבת, וככל שעדיין אין פצע, זו לא רפואה אלא סיכה שמותרת כיון שהיא פעולת אנשים בריאים], אם כבר יש פצע אין לשים שמן זית אלא אם כן זה ממש כואב ברמה המוגדרת כבר כחולי. לכן כדאי לשים את השמן לפני שמתפתח פצע.

הכי חשוב לשים לפני שבת ממש ומיד לאחריה.

כמו כן, כאשר מדובר בתקופת חגים אפשר להפסיק כמה ימים עם התרופה, אמר לי רופא שהפסקה של שבוע לא גורמת כל נזק, מה שקורה הוא שריבוי של חג שבת חג כפי שמצוי למשל בחודש תשרי, גורם ליובש מאוד משמעותי שמציק מאוד.

בהצלחה רבה ושבוע טוב.